Csúcspontjához közeledik idén a borfesztivál és a Szeged Napja Ünnepségsorozat. Hétvégén a Hídivásár miatt lezárják a Belvárosi hidat és környékét.

Az Oskola utcában megállási tilalom lesz érvényben május 23-án, csütörtökön 18 órától május 27-én, hétfőn, várhatóan 4 óráig. Szintén az Oskola utcát érintve lezárást és behajtási tilalmat rendelnek el május 23-án 24 órától május 27-én, várhatóan 4 óráig.

Szintén lezárják május 24-én, pénteken 24 órától május 27-én, hétfőn, várhatóan 4 óráig a következő útszakaszokat:

  • Belvárosi híd
  • Híd utca
  • Széchenyi tér déli oldala (Kelemen u. – Kiss Menyhért u. között)
  • Széchenyi tér keleti oldala (Vörösmarty u. – Kelemen u. között).

A buszok és trolik is terelőútvonalon járnak. A fenti képre kattintva mutatjuk a járatok ideiglenes útvonalát.

Május 25-én, szombaton üzemkezdettől május 26-án, vasárnap üzemzárásig a Belvárosi hídon forgalomkorlátozás lesz érvényben, emiatt a 60-as, 60Y-os, 67-es, 67Y-os, 70-es, 71A, 72-es, 72A, 91E, 92E, 93E és 94E jelzésű autóbuszok útvonala és több megálló helye is megváltozik.

Az 5-ös trolibuszvonalon Körtöltés utca és Újszeged, Gyermekkórház végállomások között terelő útvonalon, teljes vonalhosszban trolibuszpótló autóbuszok közlekednek.

A 7/A trolibuszvonalon a járatok Bakay Nándor utca végállomás és Bartók tér ideiglenes végállomások között közlekednek. A trolibuszok a Széchenyi tér végállomást egyik irányban sem, a Széchenyi tér irányban a Bartók teret és a Bakay Nándor utca irányban a Tisza Lajos körút (Mikszáth Kálmán utca) megállóhelyet nem érintik.

A 9-es és 19-es trolibuszvonalakon terelő útvonalon, teljes vonalhosszban Ikarus-Skoda típusú trolibuszok közlekednek.

Bővebb információ a megállókban kihelyezett tájékoztatón, valamint a DAKK és az SZKT oldalán olvasható.

szeged.hu

Borítókép: Illusztráció. Forrás: szeged.hu