A mai napon közzétett, a kijárás korlátozására vonatkozó kormányrendelet miatt szombattól változások lesznek Szegeden, a Mars téri piac működésében is.

A Szegedi Városkép és Piac Kft. a kormány kijárási korlátozásra vonatkozó, 2020. március 28-tól április 11-ig érvényes rendeletéhez igazodva a Szegedi Városkép és Piac Kft. a piacra járók együttműködését kéri a gördülékeny vásárlás elősegítése érdekében, áll a Kft-nek a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A rendeletben foglaltak szerint a 65 évnél idősebb vásárlók kizárólag 9:00 és 12:00 óra között, a 65 évnél fiatalabbak pedig kizárólag 9:00 óra előtt és 12:00 óra után tartózkodhatnak a piac területén, betartva a másfél méteres távolságot. A piac biztonsági szolgálata és a piac munkatársai ellenőrzik a belépést, melynek elősegítése érdekében március 28-án szombattól a Mars téri piac területére gyalogosan a nagykörút felőli két bejáraton, illetve a nagycsarnok Cserzy Mihály utca felőli kapuján lehet belépni. A gépjárművel érkezők továbbra is a parkoló felől tudják megközelíteni a piacot.

A Mars téri piac területén 6 helyen található mobil kézmosó, mely segít az alapvető higiéniai szabályok betartásában, írja közleményében a Szegedi Városkép és Piac Kft.

Boros Tamás, szeged365.hu

Borítókép: Fotó: Szabó Dávid, szeged365.hu