A Széchenyi téren IV. Béla szobra előtt mutatta be az Összefogás Szegedért jelöltjeit Botka László, aki itt jelentette be hivatalosan: újra indul a polgármesteri címért. Kijelentette, a kampányban Szegedről fognak a jelöltek beszélni.

Komjáti Zoltán Gábor, dr. Fodor Antal, dr. Simon-Fiala Donát, Ménesi Imre, Koromné Fenyvesi Rózsa, dr. Kovács Tamás, Szécsényi Rózsa, Dr. Kozma József, Molnár Zoltán, dr. Binszki József, Hekáné dr. Szondi Ildikó, Szénási Róbert, Mészáros Tamás, Tóth Károly, Fehér Attila, Nagy Sándor, Urbán Tamás, Mihálik Edvin, Joób Márton, Avramov András.

Ők azok húszan az Összefogás Szegedért Egyesület (ÖSZE) színeiben, akik Botka László polgármestert támogatva indulnak az október 13-i önkormányzati választáson.

– Ilyen széles és teljes körű összefogás soha nem volt még: a tagok között van baloldaliak, liberálisok, civilek, zöldek és jobboldaliak is – amilyenek a szegediek. Hiszen azt szeretnénk, azt akarjuk, hogy a jövőben is Szeged városa minden szegedi otthona legyen továbbra is – mondta Botka László polgármester, aki azt is azonnal hozzátette,

azt kértem a pártoktól és a civil szervezetektől, vegyék tudomásul, hogy ez nem pártpolitikai, főleg nem ideológiai szövetség. Ez egy lokálpatrióta szövetség!

Botka László arról is beszélt, hogy Szegedre érkezett a legtöbb európai uniós forrás, folyamatosan fejlődött a város, dinamikusan fejlődik a szegedi gazdaság, növekednek a helyi adók, ez is járul hozzá ahhoz, hogy az országban egyedülálló szociális rendszer működik Szegeden:

  • 25 ezer forint alanyi jogú támogatás jár a kismamáknak,
  • 600 millió forintos új szociális alapot hozott létre Szeged,
  • idén pedig minden szegedi nyugdíjas alanyi jogon kap támogatást a várostól, és a szegedi általános iskolák gyermekek beiskolázását is segíti tízezer forinttal a város.

A polgármester bejelentette, terveik között szerepel ennek a szociális ellátórendszernek a továbbfejlesztése.

„Azért vállaltam, hogy jelöltként indulok az önök bizalmáért, mert motiválnak a város előtti feladatok és lehetőségek. Pontosan tudom és a csapatommal együtt pontosan tudjuk, mit szeretnénk fejleszteni, építeni Szegeden. Elkezdtük annak az előkészítését is, hogy a 2021-től induló uniós fejlesztési ciklusban is Szeged legyen a legsikeresebb magyar város!”
A polgármester azt is megjegyezte „irigyeink is vannak. A kétharmados abszolút hatalom minden el akar követni azért, hogy elfoglalja Szeged városát. Idevezényeltek elég nagy számú idegent Budapestről és más városokból, azzal a céllal, hogy károgjanak, hogy elvitassák a közösen elért sikereket. Meg fogjuk tőlük védeni Szegedet, Szeged város ugyanis nem eladó. Mint ahogy megvédjük attól is Szegedet, hogy pénzéhes, milliárdos oligarchák akarják lenyúlni a fejlesztés forrásokat. Továbbra is átlátható módon minden elnyert uniós centet a város gyarapítására fogunk fordítani.”

– Arra kértem a résztvevőket, ne pártpolitikusokat javasoljanak, hanem olyan szegedieket, akik együtt akarnak dolgozni a városért, együtt akarják szolgálni a várost, otthon vannak a városrészekben, ismerik az ottlakók problémáit! – mondta Botka László.

A polgármester ezután egyesével bemutatta az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltjeit. Bejelentette, hogy az ÖSZE kompenzációs listája is közös, ezt Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester vezeti.

– Sokan vagyunk, sokfélék, mint Szeged városa. Mi Szegedről fogunk beszélni. Illúziónk természetesen nincsen, látva a korábbi fideszes kampányokat, de meggyőződésünk és hitünk van: az esztelen propagandával, hazugsággal a szegedieket továbbra sem fogják félrevezetni. Miután pénzzel, paripával és médiával nem tudunk versenyezni a Fidesszel, arra készülök, és arra kértem a jelölteket is, hogy minél több szegedivel személyesen találkozzanak – mondta Botka László.

gszl, szeged.hu