Szőregi életképek címmel nyílt kiállítás a városrész elmúlt másfél évtizedének mindennapjairól készült fotókból a Tömörkény István Művelődési Házban. Az alkotó, Avramov András tizenöt téma köré csoportosított százöt fotót.

Avramov András, az elmúlt másfél évtizedben szorgalmasan dokumentálta a település életét, mindennapjait.

Szőreg lokálpatrióta mindenese most egy fotókiállítás segítségével invitálja időutazásra a városrészben élőket és az érdeklődőket.

A Magyar Kultúra Napján nyílt tárlattal azt szeretné elérni, hogy az ott élőkkel közösen elevenítsenek fel egy-egy pillanatot, eseményt, vagy régen nem látott barátot.

Ezért az életképeket a szigorú kronológia helyett egy-egy téma köré csoportosítva, kissé bohókásan, az időben ugrálva mutatja be.

– Az időből kiragadott szőregi életképekkel az a célom, hogy megmutassam, mennyi remek dolog történt velünk itt, Szőregen. Bizonyosan lesznek olyan pontok, ahol a látogatók úgy fogják majd érezni, hogy ide még ezt, vagy azt be kellett volna illeszteni. Minden bizonnyal igazuk is lesz, de több mint másfél évtizedet szinte lehetetlen részletesen bemutatni egy fotókiállításon – mondta el a tárlatról Avramov András.

A kiállítás február 22-ig tekinthető meg a szőregi Tömörkény István Művelődési Házban.

szeged.hu