Botka László polgármester a hagyományoknak megfelelően csütörtökön délután 5 órától a városháza dísztermében tart évértékelőt és beszél a város előtt álló feladatokról és tervekről. A „Beszámol a polgármester” című ankétot az idén már 13. alkalommal rendezik meg a Közéleti Kávéház keretein belül.

Fotó: szeged.hu

Fotó: szeged.hu

Egyedülálló az országban, hogy Szegeden 1991 óta minden év elején értékeli az elmúlt esztendőt és beszél terveiről a polgármester a Közéleti Kávéház városházi rendezvényén. Botka László ezúttal január 29-én, csütörtökön 17 órai kezdettel beszélget Kozó Attilával, a VTV Szeged főszerkesztőjével a városháza dísztermében.

Botka László polgármester a Közéleti Kávéház városházi rendezvényén 2014-ben jelentette be, hogy újra indul Szeged polgármesteri székéért. 2013-ban a legtöbbet az iskolák, az oktatás kilátástalan helyzetéről beszélt. A 2012-es januári ankét fő témái az országos elvonások, a szegedi fejlesztések veszélybe kerülése és az iskolák államosítása voltak.

2011-ben arról is beszélt a polgármester, hogy az őszi helyhatósági választáson a szegediek együttműködésre kötelezték a közgyűlést, amelyben önállóan egyik pártnak sincs többsége. Kifejtette, az, hogy a város és az ország vezetése más pártállású, nem okozhat hátrányt Szegednek, hiszen a fejlesztések zöme uniós forrásból valósul meg. A következő 10 év legfontosabb beruházásának a lézerközpont megépítését nevezte.

szeged.hu

Borítókép: Fotó: szeged.hu