Idén is csatlakozik Szeged az Európai Mobilitási héthez, melynek központi gondolata: „a MI UTCÁNK, A MI JÖVŐNK! A rendezvénysorozathoz kapcsolódva a város minden évben megrendezi az Autómentes Napot, melyre idén szeptember 19-20-án kerül sor a Dugonics téren.

A szegedi programok is rávilágítanak az egyéni felelősségre, hogy a közlekedők utazási szokásaikkal sokat tehetnek a tisztább és egészségesebb környezetért.

A színpadi programok, vetélkedők és játékok mellett rengeteg érdekesség várja a kilátogatókat 10 órától 16 óráig. Lesz többek között kerékpáros ügyességi verseny, elsősegélynyújtó bemutató. Vadaspark és Tappancs sátor, Szegedi Kutya Klub bemutató, játszóház, BETŰMÓKA óriáskifestő és véradás a Magyar Vöröskereszttel. A pénteki nap egyik kiemelkedő eseménye az Alma Együttes koncertje, mely fél 2-kor kezdődik.

A bringás reggelin a Dóm téren átkerékpározó, munkába és iskolába igyekvők reggelit kapnak a Favorit Pékség és az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Alapítvány jóvoltából reggel 7 és 9 óra között.

A baleseti szimulációra idén a Napfény Parkban kerül sor szeptember 19-én 11.00 órától a Szegedi Városkép Kft és a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete koordinálásában.

Szeptember 19-20-án, a helyi közösségi közlekedési járműveken, egy személygépkocsi érvényes forgalmi engedélye, maximum kettő felnőtt + három gyermek számára az Általános Utazási Bérlet funkcióját tölti be, és biztosítja az utazási jogosultságot.

szeged.hu

Borítókép: Illusztráció. Fotó: szeged.hu