Augusztus első hetében, a korábbi csapadékos időjárás miatt az ország több térségében – így környékünkön is – jelentős mértékű szúnyoginvázió alakult ki. A héten Csongrád megye több településén is gyérítik a szúnyogokat: Szegeden szerdán száll fel a repülőgép.

A szúnyoginvázió miatt kialakult helyzet enyhítése érdekében a múlt héten országszerte teljes kapacitással, több mint százezer hektáron, 323 településen gyérítették a vérszívókat a szakemberek. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 75 ezer hektáron, összesen 300 településen irtják majd a rovarokat.

A héten Csongrád megye több településén is gyéríti a szúnyogokat a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kedden Baks, Csanytelek, Csongrád, Dóc, Fábiánsebestyén, Felgyő, Mártély, Mindszent, Nagytőke, Ópusztaszer, Sándorfalva, Szegvár, Szatymaz és Székkutas területén irtották a rovarokat, szerdán pedig Szeged mellett Deszk, Kübekháza, Röszke és Mórahalom kerül sorra. Csütörtökön Apátfalva, Ferencszállás, Klárafalva, Magyarcsanád, Maroslele, Nagylak, Tiszasziget és Újszentiván lesz a szúnyoggyérítés célpontja – ha az időjárás nem szól közbe.

A központi szúnyoggyérítési program mellett az önkormányzatok önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

szeged.hu

Borítókép: Illusztráció. Fotó: szeged.hu