Az egykori profi ökölvívó-világbajnok Erdei Zsolt szép jövőt jósol annak a Nemesapáti Norbertnek, aki magyar idő szerint szombatra virradóra mutatkozik be az Egyesült Államokban – írja Bors.

Máig emlékezik rá Erdei, három éve többször kesztyűzött edzéseken a most 18 esztendős Nemesapátival, a WBC világszervezet Youth Silver nagyközépsúlyú vb-öv mai tulajdonosával.

A tini azóta hároméves szerződést kötött az amerikai Lou DiBella promóciós irodával, és szombatra virradóra Fallon városában a 29 esztendős amerikai Jason Escalera ellen bokszol – az Újvilágban először. Meccsüket az ESPN-tévé jóvoltából 16 millió amerikai látja. Nemesapáti jelenleg Las Vegasban, Floyd Mayweather Jr. termében edz.

Madár említette, első közös tréningjükön Nemesapáti fejvédő nélkül lépett ringbe, erre fel ő nekiadta kedvenc felszerelési tárgyát, mondván: fő a biztonság. – Norbi remekül üt, és sohasem adja fel a harcot – jellemzett Erdei. – A magam módján az edzések mellett más módon is segítettem. Korábban a DiBella-vállalkozás egyik munkatársa érdeklődött felőle, és azt ajánlottam, kínáljanak neki szerződést.

Az eddigi tizennégy meccsének mindegyikét megnyerte Nemesapáti, s az első amerikai találkozóját a DigiSport2 is élőben közvetíti. A gála szombatra virradóra három és öt óra közt lesz látható.

monokli.com / borsonline.hu

Borítókép: Fotó: Europress/AFP