Végre úgy tűnik, történik valami az egyik Légió utcai telek és környékén évek óta halmozódó, irdatlan mennyiségű szemét ügyében: az Ativizig munkatársai hat köbméter hulladékot szedtek össze a töltés túloldalán. A héten folytatódik a munka.

– Ki tudja, mit találunk még itt, a szemét alján – mondta az egyik munkás hétfő délelőtt a szőregi Légió utca 56.-tal szemben, a töltés tetején. Mint megírtuk, az ingatlanban és annak környékén néhány év alatt több köbméter szemetet halmozott fel egy helybeli férfi. A lakók már számos fórumon és hatóságnál panaszkodtak a koszra, bűzre és a patkányokra. Az önkormányzati képviselő mindent megtett, amire törvényileg lehetősége volt, de magánterülethez nem nyúlhatnak (2017. június 17.: Szemétből épített labirintust a Légió utcában).

Egy héttel később azt írtuk, hogy a kormányhivatal tájékoztatása szerint az elképesztő mennyiségű szemetet felhalmozó férfi ügyét a népegészségügyi és gyámügyi osztály is vizsgálta. A város szerint a kormányhivatal az illetékes, a hivatal a várost kéri, intézkedjen.

Képen: ATI-VIZIG – Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai szedik a szemetet másodtöltés oldalában Fotó: Török János, delmagyar.hu

Megtudtuk, a töltés hivatalosan másodrendű árvízvédelmi töltés, amelynek kezelője az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A három munkás kora reggeltől délelőtt tízig több mint 20 darab 160 literes szemeteszsákot töltött meg hulladékkal. A több mint három köbméter szemetet az erdőből, nehezen megközelíthető területről szedték össze. Mint egyikük fogalmazott, „itt az autógumitól kezdve minden van”.

Kozák Péter, az Ativizig igazgatója arról tájékoztatott, hogy hétfőn a nap végére 6 köbméter szemét gyűlt össze. – A zsákokba rakott hulladékot ma konténerbe teszik, majd elszállítják. A továbbiakban a töltés menti területre fokozott figyelmet fordít a vízügyi hatóság – tette hozzá az igazgató.

A városrész önkormányzati képviselője, Berkesi Ottó tőlünk értesült a történtekről. – Nagy örömmel hallom, hogy végre megmozdult valami. Sajnos a magántulajdonban lévő ingatlanon lévő szeméttel továbbra sem tudunk mit kezdeni – tette hozzá.

A.T.J., delmagyar.hu

Borítókép: Képen: ATI-VIZIG - Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai szedik a szemetet másodtöltés oldalában Fotó:Török János, delmagyar.hu