Szabóné Tokai Anett és Nyergesné Király Anita szervezésében idén elsőként, de hagyományteremtő céllal került sor az „Első szőregi Mikulás-futás”-ra, melyet a szőregi és környékbeli gyerekeknek, szüleiknek, családoknak, kicsiknek és nagyoknak szerveztünk.

A rendezvény célja egy kis kikapcsolódás, egy kis közösségépítés, egy kis szórakozás, egy kis sport és egy kis jótékonykodás volt, hiszen a nevezési díjakból befolyt összeggel (16.370 Ft-tal) a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola alapítványát, a Szőregi Kossuth Magánalapítványt támogattuk.

2014. december 6-án, Mikulás napján esős, hideg időre ébredtünk, de ez sem szegte kedvét a Sport Büfé előtt gyülekező lelkes nevezőknek. A szervezők szaloncukorral jutalmazták a fél 10-től folyamatosan érkező gyerekeket, szülőiket, nagyszülőket. 10 órakor Dér Zoltán testnevelő
segítségével egy kicsit bemelegítettük izmainkat, majd hangos dudaszóra megindult a közel 60 fő mikulás sapkába, mikulás ruhába bújt futó. A legkisebbek futóbiciklivel, a nagyobbak közül néhányan rollerrel és kerékpárral vágtak neki az előre ismertetett 2,5 km-es távnak.

A rendkívül sportos és fiatalos csapatból kivétel nélkül mindenki rövid idő alatt ért célba. A futásban megizzadt, kipirult, és kicsit ázott beérkezőknek jól esett a meleg és finom lélek-, és testmelegítő tea, melyet a szervezők Sipos Attila segítségével a Sport Büféhez visszaérkezve kínáltak. A tea mellett jól esett egy kis beszélgetés, nekünk szervezőknek pedig jó volt látni a sok mosolygós gyermek és elégedett felnőtt arcot.

Az első szőregi Mikulás – futás számunkra nagyon eredményes volt és megerősített bennünket abban, hogy jövőre ugyanígy találkozzunk! Ezúton köszönjük a szőregi iskola két pedagógusának: Bányainé Seprenyi Gabriellának és Dér Zoltánnak, hogy eljöttek és képviselték az iskolát, ezzel is példát mutatva, ösztönözve a gyerekeket és köszönjük a segítségüket és támogatásukat, amit a rendezvény ideje alatt tőlük kaptunk. Köszönjük Sipos Attilának a segítséget, hogy a Sport Büfé udvarán vendégül látta a résztvevőket, köszönjük a Polgárőrség és a Rendőrség munkáját, hogy a biztonságunkra ügyeltek és köszönjük Avramov Andrásnak a  felajánlott szaloncukrot, melyből a megmaradt készletet a résztvevő gyerekek osztályainak szétosztottunk.

szoreg.hu képtár