Megvette, felnevelte, feldolgozta, majd el akarta adni 94 csirkéjét a szőregi Tóth József. Az őstermelő elmondása szerint a konyhakész szárnyasokat az adásvétel előtt volt élettársa és annak lánya meglovasította. Feljelentést tett ellenük a rendőrségen.

– Még egy ebédre való farhátat sem hagyott nekem a volt élettársam. A lánya segítségével meglépett az összes levágott és konyhakész pecsenyecsirkével – mondta szomorúan Tóth József. A szőregi nyugdíjas őstermelő tavasszal döntött úgy akkori élettársával, hogy a megvásárolt 94 darab napos csibét felnevelik, majd felpucolva eladják.

– Úgy beszéltük meg, hogy a nevelés költségeit és az eladásból származó jövedelmet is felezzük. Hát nem így lett – mondta a férfi. Három körben vágták le a szárnyasokat, amiket ezután bezacskóztak. – El kellett mennem otthonról. Mire visszatértem, a nőket és a csirkéket sem találtam már. Nem tudom, hogyan adhatták el a szárnyasokat, hiszen őstermelői igazolványom a hozzá tartozó adószámmal csak nekem van – magyarázta a férfi. Ezután telefonon próbált egyezkedni velük.

– Háromszor fizettek nekem néhány tízezer forintot, ami a tervezett negyedmilliós összbevételhez képest sehol nincs. Szerettem volna a kapott pénzt új állományba befektetni, de egyelőre üres a csirkeól – magyarázta. Mivel élettársa biciklije nála maradt, biztosítékként akarta visszatartani, amíg nem rendezik a vitát.

– Ezzel a kerékpárral tekertem át a közeli bárba. A biciklit az ajtó elé támasztottam lezáratlanul. Épp csak beléptem, amikor szóltak, hogy a volt élettársam viszi a kétkerekűt. Hiába szaladtam utána, autóba tették a kerékpárt, és elhajtottak vele. Pechemre az én biciklim zárja is abban a kerékpárban volt. Azt sem kaptam eddig vissza – mondta az őstermelő. József nem hagyta annyiban a dolgot, és feljelentést tett a szegedi rendőrségen.

– Kellemetlen ez az ügy, ami miatt már kétszer is jártunk a rendőrségen – mondta lapunknak a volt élettárs. A nő szerint, ha József 250 ezer forintra tartja a csirkéket, akkor ennek fele, 125 ezer forint illetné meg.

– A családom befizette egy montenegrói útra, de nem jött el, és nem is tudtunk mást vinni helyette. Vettem egy mosógépet, az is nála maradt. A csirkeeladással kapcsolatos telefonokat és a szállításukhoz való benzint is mi fizettük. Ezt vontuk le a járandóságából, a többi pénzt kifizettük neki – magyarázta az egykori élettárs.

A CSMRFK Sajtószolgálata lapunkkal azt közölte, hogy az ügyben ismeretlen tettes ellen indult eljárás sikkasztás gyanúja miatt. A nyomozás még folyik.

Kiss Gábor Gergő, delmagyar.hu

Borítókép: A meglovasított konyhakész csirkék árát nem tudja új állományba fektetni Tóth József, így egyelőre üres az ól. Fotó: Frank Yvette, delmagyar.hu