Miklós Péter történész, teológus, a szegedi egyetem oktatója a vallási szimbólumokról és a szakrális ikonográfiai attribútumokról tartott előadást a szőregi művésztábor lakóinak. Pataki Ferenc festőművész, a rendezvény szakmai vezetője szerint a gondolatébresztő és inspiratív előadás kiválóan illeszkedett a művésztábor programjába.

A Tömörkény István Művelődési Ház munkatársa, Ágó Rita kulturális szervező meghívására Miklós Péter történész, teológus, a szegedi egyetem oktatója a vallási szimbólumokról és a szakrális ikonográfiai attribútumokról tartott előadást a szőregi művésztábor lakóinak. Az előadáson a festőművészek mellett részt vett a tábor ötlet- és házigazdája, Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő is.

Pataki Ferenc, Szegedért Emlékéremmel kitüntetett festőművész elmondta: mind számára, mind tanítványainak gondolatébresztő és inspiratív volt az előadás, amely jól illeszkedett a művésztábor szakmai programjába. Rózsavölgyi József hozzátette: „A szőregi tájat, a csodálatosan díszített szerb templomot és híres helyieket – köztük Péter László irodalomtörténész professzort és Kanalas István fafaragó mestert – is megfestették a táborban résztvevő alkotók, akik mind érdeklődéssel és elismeréssel fogadták Miklós Péter előadását. A tábort a következő évben is megrendezzük, s jövőre több előadóval és gazdagabb témakínálattal várjuk majd a művészeket.”

szegedma.hu