Alighogy vége lett a XI. Szőregi Rózsaünnep megnyitójának és elkezdődtek a műsorok, a szervezők a rendkívűl heves esőzések miatt kénytelenek voltak lemondani a további programokat, legalábbis a pénteki napon.

A vihar sohasem jön jókor, azonban a XI. Szőregi Rózsaünnep szervezőit és a lakosságot is rendkívül hátrányosan érintette a nem várt heves zivatar. Az egész országon átvonuló vihar nagy mennyiségű csapadékot hozott magával, Szegeden és környékén eddig 30 mm eső esett, és 50 milliméter várható, tudta meg szerkesztőségünk Iványi Auréltól, Szőreg önkormányzati képviselőjétől.

Az eső sajnos közbeszólt és elmosta a péntekre tervezett programokat, talán csak a 18 órára tervezett Csipkerózsa Hercegnők bemutatkozása lesz megtartva a Rózsák terén, tudtuk meg Iványi Auréltól. A legfontosabb az emberek biztonsága és testi épsége, ezért nem kockáztathattunk, mondta a képviselő.

A kora délután tartott válság értekezlet döntése értelmében minden pénteki programot töröltek a szervezők. A szombati események a meteorológiai központ időjárás jelentéseinek függvényében lesznek megtartva.

A péntek 10 órára tervezett rózsaünnep megnyitója rendben lezajlott, majd a népdalkörök műsora következett, amikor elérte a vihar Szőreget.

A heves esőzések miatt számos szőregi ingatlan került „víz alá”, többen a házuk pincéjéből szivattyúzzák a vizet a településen, az árkok is teljesen megteltek.

webradio.hu, 2009. június 26.