A szerződés aláírás után, néhány határidő módosítását követően befejeződött az utóbbi évek legnagyobb szegedi beruházása, a csatornázás. A múlt héten végetért a csaknem 10 milliárdos projekt műszaki átadás-átvétele is.

Az egy hónapos bejáráson együtt szemlézett a város képviselője, az építtetők és az összes közmű képviselője is. Ezt követően döntöttek a beruházás átvételéről.

– A csatornát és az utakat is átvette a város. A kivitelező garanciális felelősséggel tartozik még a következő egy évre, illetve a hibás, az elmúlt években már javított útszakaszok esetében pedig további két éves garanciát nyújt a kivitelező – mondta el Solymos László városüzemeltetési alpolgármester.

A jövőben felmerülő hibákat a kivitelezőnek saját költségén kell majd kijavítania. Az alpolgármester elmondta: szigorúan számonkérik majd a kivitelezőn a munkák elvégzését. A beruházás eredményeként csaknem 12 ezer ingatlan kötöttek a hálózatra, 185 kilométer vezeték és 29 átemelő épült, az utak helyreállítása során 680 ezer négyzetméter aszfaltot fektettek le. Így Szeged belterületének teljes egésze csatornázottá vált.

VTV Szeged, 2007. szeptember 4.