Kalmár Ferenc városüzemeltetési tanácsnok elfogadta a szőregiek petícióját. Nyár elején születhet döntés arról, hogy változik-e a 60-as és 60Y-os járatok útvonala és menetideje.

Sebők Éva és fia, Nagy Gábor heteken keresztül gyűjtötte az aláírásokat Szőregen, hogy a helyiek közlekedése visszatérjen a régi kerékvágásba. Beszámoltunk róla, hogy a szőregi lakosok szerint április 10-e óta, amióta a 60-as és 60Y-os busz menetrendjét megváltoztatták, elfogadhatatlanul megnehezült számukra a közlekedés. Szombat délutántól hétfő hajnalig ugyanis nem tudnak közvetlen busszal a Mars térre utazni, át kell szállniuk Újszegeden a trolira. Anya és fia petíciót fogalmazott meg, aláírásgyűjtésbe kezdett.

– Szerda délután adtuk át petíciónkat Kalmár Ferencnek, amit összesen 800-an írtak alá. 5–6 ezren laknak Szőregen, így ezt szép eredménynek tartjuk, pedig nem házaltunk, a kihelyezett papírokat mindenki saját belátása szerint írta alá – hallottuk Nagy Gábortól.

Kalmár Ferenc (Fidesz–KDNP) városüzemeltetési tanácsnok korábban úgy nyilatkozott: bár sikerült költséget csökkenteni, tudomásuk van az utasok elégedetlenségéről. Elmondta: amit embert csinált, azt vissza is tudja csinálni. Szerdán át is vette a dokumentumot Sebők Éváéktól.

– Elfogadtam a petíciót. A Tisza Volánnal egyeztetve, Solymos László alpolgármesterrel és a városüzemeltetési bizottsággal megtárgyaljuk a szőregiek ügyét, vélhetően június 2-án.

– Elkészítettünk egy szakmai anyagot, amit továbbküldtünk Solymos és Kalmár úrnak is – mondta Szeri István, a Tisza Volán Zrt. vezérigazgatója.

Az esetleges változó menetrendről, új útvonalról Kalmár Ferenc és Szeri István is csak a tárgyalás után árul majd el részleteket.

Horváth Attila, delmagyar.hu