A tereprendezési munkálatok folynak az egykori Árpád Nevelőotthon területén, s a napokban várják az építési engedély jogerőre emelkedését a CBA Príma építői. A tervek szerint ősszel nyílik meg az áruház.

A nyáron megkezdett bontási munkálatokkal néhány hete végzett a kivitelező, jelenleg a tereprendezés zajlik a Szőregi úton, ahol CBA Príma áruházat építenek. A korábbi Árpád Nevelőotthon területének hasznosításáról elsőként portálunk számolt be, ahogy megírtuk a 2012-es decemberi közgyűlésen minősítették át kisvárosias lakózónára a területet, ami végleg megnyitotta a kaput az értékesítés előtt.

Nyáron lakossági fórumon is tájékoztatták a környékbelieket, ahol elhangzott, a CBA 453 millió forintért vásárolta meg a területet, ahová főként élelmiszereket forgalmazó kereskedelmi ingatlant építenek. Az áruház 10 ezer négyzetméteres lesz, ennek kétharmadát foglalja el maga a CBA, a másik egyharmadra pedig a kiegészítő funkciók települnek, míg a mélygarázsban közel 400 parkolóhelyet alakítanak ki.

A beruházó Hansa-Kontakt Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy napokon belül jogerőre emelkedik az építési engedély, ezután kezdődhetnek az alapozási munkálatok. „Szeretnénk továbbra is tartani a késő őszi határidőt a nyitással kapcsolatban, reméljük, az időjárás sem szól közbe” – tette hozzá az ügyvezető. A bontás és a tereprendezés során eddig nem érte meglepetés a kivitelezőket, és a környező lakosokkal is egyeztettek egyedi igényeikről, így például a zöld felületről vagy éppen a védőfal magasságáról.

Varga Anna, szegedma.hu