Az újszegedi felhajtó ágon cserélik ki a híd egyik szélső gerendáját – tájékoztatott a Magyar Közút. A gyalogjárdát is elbontják erre az időre.

A szegedi Bertalan hídon, az újszegedi felhajtó ágon a híd egyik szélső gerendáját kicserélik a szakemberek. A munkaterületen körülbelül 28 méteren elbontják a gyalogjárdát és a hídkorlátot is. Emiatt az érintett oldalon lévő külső forgalmi sávot lezárják és 30 km/órás sebességkorlátozást vezetnek be, a gyalogosforgalmat pedig a híd másik oldalára terelik át – tudtuk meg a Magyar Közút.

A munkálatok 2019. április 8-án, hétfőn kezdődnek és előreláthatólag három hónapig tartanak majd.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a gyalogosokat, hogy a munkavégzés ideje alatt a biztonságos közlekedés érdekében csak a túloldalon közlekedjenek!

Tekintettel arra, hogy a korlátozással járó munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről. Ezt megtehetik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Borítókép: Illusztráció. Forrás: Beroesz, wikipedia.org