„Gyermekem biztonsága” címmel indított a Demokratikus Koalíció azt a kampányt, amelynek köszönhetően már éjjel is lehet utazni a városon belül. Szombaton és vasárnap hajnali kettő órakor indulnak a buszok a Széchényi térről a város több területére.

Széles körű egyetértés övezte a Demokratikus Koalíció kezdeményezését. A párt azt kérte a közgyűlés városüzemeltetési bizottságától, hogy támogassa az éjszakai buszjáratok indítását Szegeden. A tervezetet pártállástól függetlenül mindenki megszavazta.

Binszki József önkormányzati képviselő elmondta, az éjszakai járatok 91, 92, 93 és 94 E jelzéssel indulnak minden szombaton és vasárnap hajnal 2 órakor a Széchenyi tér és a Kárász utca találkozásától.

Újszegeden át Szőregre, továbbá Tarjánba, Petőfitelepre, Kiskundorozsmára, valamint Alsóvárosra és Kecskéstelepre is indul bulijárat, melynek költségét – 6 millió forint – a város állja. Az autóbuszok igénybe vehetők normál árú jeggyel és a helyi buszjáratokra érvényes bérletekkel is.

Binszki jószef kiemelte, először be kell bizonyítani a járatok létjogosultságát. Amennyiben kihasználtak lesznek, akkor biztosan maradni fognak, ellenkező esetben törlik a menetrendből.

A következő hónapokban kiderül, hogy mennyien utaznak ezeken a járatokon és az is, hogy a hajnali két órai indulás megfelelő e. A képviselő hozzátette, a tesztidőszak várhatóan fél évig tart, azután a buszok indulásának időpontja és a gyakorisága igény szerint változhat majd.

szeged.hu

Kapcsolódó anyagok

Borítókép: Fotó: szeged.hu