Korábban eldőlt, hogy a Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tizedik helyén végzett Szőreg nem indul a megyeegyben a 2019-2020-as szezonban. Ki­­derült, a Deszki SC égisze alatt folytatják a megyei IV. osz­­tályban.

A Deszk és a Szőreg együttműködést kötött egymással, amely a felnőttcsapatra és az U19-es együttesre vonatkozik.

– Miután megtudtuk, hogy a Szőreg nem indul a megyeegyben, megkerestük őket, hogy együttműködjünk velük. Ez megszületett, amely a felnőtte­ket és az U19-eseket érinti. A szőregi játékosok átigazolnak a Deszki SC-be, de a megyené­gyes csapat Szőreg néven a Deszk égisze alatt indul Szőregen. Célunk, hogy biztonságban befejezzék a bajnokságot, a szövetség is ezért bólintott rá. Ugyanakkor fontos, hogy a Szőreg szuverenitása megmaradjon. Egy védőhálót nyújtunk ezzel a fúzióval, hogy van egy évük rendezni a helyzetüket – avatta be lapunkat a részletekbe Tóth Tibor, a deszkiek ügyintézője, majd hozzátette, hogy ettől a megállapodástól függetlenül a Tiszaszigettel kötött hasonló egyezségük folytatódik. Nem akarják, hogy a gyerekek abbahagyják a futballt. Ezért próbálják lehetővé tenni, hogy az U14-es gárdájukból kiöregedők ott folytathassák.

Ami pedig a megyekettes Deszket illeti, Tóth elmondta, a tavalyi ezüstérem után továbbjavulnának pályán és azon kí­­vül, minimális célkitűzésük a dobogó, de nem hullanak majd fejek, ha ez elmarad, mivel erős lesz a mezőny. Papp Endre edző iránt töretlen a bizalmuk, Bódi Tamás Üllésről, Németh Zoltán és Bali Csaba Szőregről, Berta Roland a Tiszasziget U17-ből ér­kezik, míg Grósz Márk sérülés után kezdi újra. Távozóról nem tudnak.

Becsei Dávid, delmagyar.hu

Borítókép: Lesz futball Szőregen. Igaz, csak a megyei IV. osztályban indul a csapat a Deszk együttműködésével. Fotó: Török János, delmagyar.hu