Fontana Credit Takarékszövetkezet néven egyesült a Székkutas és Vidéke, valamint a Szőreg és Vidéke Takarékszövetkezet. A 800 millió forintot meghaladó, saját tőkével és 22,5 milliárd forint mérlegfőösszeggel rendelkező, teljesen magyar tulajdonú pénzintézet a legdinamikusabban az értékesítésre épített lakások piacán van jelen.

Egyesült két, a megyében működő pénzintézet, a Székkutas és Vidéke valamint a Szőreg és Vidéke Takarékszövetkezet, melyek szeptember elseje óta Fontana Credit néven működnek tovább. A 22,5 milliárd forint mérlegfőösszegű, több mint egymilliárd forint szavatoló tőkével és 800 millió forintot meghaladó saját tőkével rendelkező Fontana, mint azt Vozár László ügyvezető igazgatótól megtudtuk, minden üzletágra koncentrál, de legaktívabb az értékesítésre épített lakások piacán.

– A piac, a tőkekoncentráció az oka az egyesülésnek, hiszen minden szolgáltatás bevezetéséhez, fejlesztéséhez, a működési kockázat csökkentése érdekében tőkeerős céget kell létrehozni, mely megfelelő tartalékokkal, likvid eszközökkel, szakmai tudással és szakismerettel rendelkezik – mondta Vozár László. Megtudtuk, a cégbejegyzést követően értesítették a két takarékszövetkezet 3-3 ezer tagját, megtudakolva, továbbra is részesei kívánnak-e lenni a szövetkezetnek. A száz százalékban magyar tulajdonú, új pénzintézet a fővárosban, a szőregi és a székkutasi térségben regionális központot működtet, s összesen huszonnégy kirendeltséggel rendelkezik. Akik a Székkutas és Vidéke, illetve a Szőreg és Vidéke Takarékszövetkezetnél számlával rendelkeznek, valamennyi fiókban hozzájuthatnak pénzükhöz. Vozár László hangsúlyozta: a fúzió két takarékszövetkezet partneri döntése alapján jött létre.

Koroma András, delmagyar.hu, 2008. szeptember 29.