„Családunk az édesapám, Földesi Tibor halálának 50. évfordulóján, január 31-én Szőregen megrendezett két párt ünnepélyén egyaránt részt vett. Színvonalas műsorral, koszorúzással méltó megemlékezés volt mindkettő. Köszönet érte.”

Tisztelt Iványi Aurél úr!

Családunk az édesapám, Földesi Tibor halálának 50. évfordulóján, január 31-én Szőregen megrendezett két párt ünnepélyén egyaránt részt vett. Színvonalas műsorral, koszorúzással méltó megemlékezés volt mindkettő. Köszönet érte.

Vezető politikusok is megtisztelték jelenlétükkel. Talán még azt is megkockáztatom, hogy a napi politikai utalások is csak nyomokban fordultak elő.

Nem családunk ötlete volt, és a Polgári Kör sem „törölte” ki az Engels utca nevét, csupán a résztvevőkkel együtt javasolta, hogy tárgyaljanak róla a megfelelő fórumon.

Úgy érzem, a részönkormányzat ön által ismertetett határozata – mely szerint egy majdan nyitandó új utca nevénél lehet javasolni a Földesi Tibor utcanevet – méltatlan. Új osztás általában helyileg paraszti nyelven csak már a „juhszélben” lehet. Ezt családunk nagyon nem szeretné, ha lehet némi beleszólási jogunk, hiszen csak egy kis szegedi panellakásban lakunk. Innen adódik a „szegediek”, nem helybeliek aláírása.

Szívesen laknánk mi is Szőregen, családi házban, de ennek egész életünkben egy akadálya volt. Nem volt rá anyagi lehetőségünk, és azt ön is tudja, miért. De lélekben szőreginek valljuk magunkat.

Átengedjük tehát az újonnan nyitandó utcák elnevezésének lehetőségét a többi, ön által méltóbbnak tartott hősnek. De kérem önt, legyen következetes. Ha úgy érzi, édesapám nem érdemes erre, akkor ne fáradjon az ünnepélyek szervezésével. Az ön elődje, Tóth Csaba úr ezt szívből tette. Még emlékszünk rá, nem volt túl régen.

Elnézést, ha érzékenyebben érint bennünket – a családot – ez a téma, de a 301. parcella örökös lakója országos ünnepélyen elismert mártír.

Az Engels utcai lakóit pedig kérjük, tegyenek belátásuk szerint.

A Földesi család nevében: Sikhegyi Béláné Földesi Katalin

delmagyar.hu, 2008. április 4.