Kevesebb mint 24 óra leforgása alatt két halálos baleset történt a megyében. A tragédiákat nagy valószínűséggel a megváltozott útviszonyok okozták.

Mint arról korábban beszámoltunk, csütörtök kora délután egy iskolából hazafelé tartó kilencéves székkutasi kisfiút gázolt halálra egy teherautó. A fiú egy tanyai megállónál szállt le a buszról, majd annak takarásában, a jármu előtt akart átszaladni az úton. A buszt azonban éppen egy teherautó előzte. A kisfiú nekirohant, aláesett, és a helyszínen életét vesztette.

Pénteken a déli órákban ismét halálos baleset történt Csongrád megyében. Egy Mazda 323-as tartott Deszk felől Szegedre a 43-as főúton, amikor Szőreg külterületén egy kis ívű kanyarban megpördült és átcsúszott a menetirány szerinti bal oldalra, ahol a gépkocsi az utas felöli oldalával egy Szőreg felől érkező Citroën kisteherautónak csapódott. A sérülteket csak a tűzoltók segítségével sikerült kiszabadítani a járművekből.

A balesetben a Mazda vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, utasának életét azonban már nem lehetett megmenteni. A negyven év körüli férfit még berakták a mentőkocsiba, megpróbálták stabilizálni állapotát, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A kisteherautó az ütközéstől a szalagkorlátnak csapódott, vezetője és utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.

A műszaki mentés és helyszínelés idejére a főutat teljes szélességben lezárták. Mivel a havazás miatt a környező utcák, mellékutak is nehezen járhatók, a baleset hatalmas torlódást okozott a 43-as főúton.

Délmagyarország, 2003. január 11.