A világ legboldogabb családfőjének tartja magát Farkas Tibor. A szőregi ötgyermekes apuka és kerekesszékes felesége egy hónapra elég tüzelőfát kapott Rózsavölgyi József közreműködésének jóvoltából.

„A világ legboldogabb apukája vagyok, mert öt csodálatos gyermekkel áldott meg engem a Jóisten” – mondta portálunknak a családfő, a szőregi Farkas Tibor, aki négy fiú és egy kislány büszke apukája. A családi idillt két éve egy orvosi műhiba törte meg. A terhes édesanyát még egészségesen szállították a szegedi klinikára október elején, azonban egy coli baktériumfertőzés miatt – ami ráhúzódott a gerincére – már kerekesszékben hagyta el a kórházat. Az addig Németországban dolgozó apuka ezért hazakényszerült, egyedül vette nyakába felesége és az újszülött gondozását. Az asszony a fizikoterápinak és akaraterejének köszönhetően mára járókerettel mozog a lakásban, bár még csak kis lépésekben, de egyre biztosabban halad.

Farkasék kaptak először a nagycsaládosoknak és egyedül élőknek szánt téli tüzelőfából. „Egy teherautónyi fát hozattam a családnak, a gyerekeknek pedig egy kis csokival kedveskedtem, hogy az ünnepek melegben és boldogságban teljenek” – árulta el Rózsavölgyi József (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, aki a tavalyi 43-as úti fametszésről megmaradt tüzelőfaanyaggal lepte meg a rászoruló családot. Múlt évben ugyan ez a terület 75 családot szolgált ki, idén pedig további 23 háztartásban biztosít meleget legalább egy hónapon át. A Farkas családnak korábban egy rámpa megépíttetésével is segített, hogy a kerekesszékes anyuka az udvaron is közlekedhessen.

Rózsavölgyi József jótékonysági körútja nem állt meg a Nefelejcs utcánál, továbbállva a szőregi 1 sz. Napközi Otthon óvodásaihoz ment látogatóba, hogy csokoládét, játékokat és egy szobacsúszdát vigyen a kicsiknek. A Katica csoport gyermekei pedig a Kiskarácsony nagykarácsony dalocskával hálálták meg a meglepetést.

Gaál Bernadett, szegedma.hu