Első alakalommal 2006. évben szerveztük meg a Szőregi Egészségnapot. Örömmel töltött el bennünket, hogy az egyes orvosi vizsgálatokon igen sokan jelentek meg bizonyítva, hogy a településrészen élőkben egyre jobban nő az egészségük iránti felelősségérzet.

A szakorvosi vizsgálatokon 234 orvos-beteg találkozóra került sor. Az egyes betegségek időbeni felismerése, illetve a célirányos orvosi vizsgálatok elvégzése érdekében a Szőregért Alapítvány és a településrészen rendelő háziorvosok közös tervezésével megszervezzük a II. Szőregi Egészségnapot.

Ennek keretében az alábbi vizsgálatokra van lehetőség: vérvétel (vércukor, koleszterin vizsgálatok), nőgyógyászat (méhnyak és emlőszűrés), urológia (prosztatarák szűrés), bőrgyógyászati onkológia (anyajegyek, festék nélküli daganatok), ortopédia (lábstatikai, lúdtalp és egyéb lábboltozati eltérések vizsgálata, betét és cipő felírás), tüdőszűrés, légzésfunkciós vizsgálatok dohányzó betegeink számára.

A szőregi lakosok mozgásszervi állapotát ismerve, szeretnénk a derékfájással és porckorong problémákkal küszködő népes számú betegeinket egy direkt ezen betegcsoport számára kifejlesztett, McKenzie-féle extenziós tornára invitálni a Kossuth Lajos Iskola tornatermébe. Itt egy ezzel foglalkozó gyógytornász fogja a jelentkezőknek megtanítani az otthon is ismételhető gyakorlatokat. A torna kb. 45 percet igényel. Erre tréningruhában érdemes jönni, és célszerű bejelentkezni, mert így nagyobb számú jelentkező esetén a nap folyamán több alkalmat tudnánk biztosítani a torlódás elkerülése érdekében.

A II. Szőregi Egészségnap

Időpontja: 2008. november 15. szombat

Helyszíne: Felnőtt háziorvosi rendelő (Szerb u. 8.)

Bejelentkezés: A korábbi urológiai szűrés kapcsán tapasztalt nagyszámú érdeklődés miatt a vizsgálatokra előzetesen telefonon a (62) 405-130-as számon munkanapokon 8-16 óra között lehet időpontokat kérni.

Természetesen aznap is van lehetőség a jelentkezésre, de várakozásmentességet csak előzetesn időpontra bejegyzett betegeknek tudunk garantálni.

Érdeklődésükre és megjelenésükre számítva, várjuk Önöket!

dr. Szántó Gergely háziorvos,
dr. Csergő Tibor háziorvos,
dr. Lakatos Lajos kuratóriumi elnök
Kapcsolódó anyagok

Szőregért Alapítvány