Első alkalommal 2006. évben szerveztük meg a Szőregi Egészségnapot. Örömmel töltött el bennünket, hogy az egyes orvosi vizsgálatokon már kezdetben is igen sokan jelentek meg, bizonyítva, hogy a településen élőkben egyre jobban nő az egészségük iránti felelősségérzet.

A szakorvosi vizsgálatokon 234 orvos-beteg találkozóra került sor.

A II. Szőregi Egészségnapon a lakossági igény tovább nőtt, 319 orvos-beteg találkozó jött létre.  Az egyes betegségek időbeni felismerése, illetve a célirányos orvosi vizsgálatok elvégzése érdekében a Szőregért Alapítvány és a településrészen rendelő háziorvosok közös tervezésével megszerveztük a III. Szőregi Egészségnapot.

Ennek keretében az alábbi vizsgálatokra van lehetőség: vérvétel (vércukor, koleszterin vizsgálatok), nőgyógyászati (méhnyak- és emlőszűrés), urológiai (prosztatarák szűrés), bőrgyógyászati-onkológiai (anyajegyek, festék nélküli daganatok), ortopédiai (lábstatikai, lúdtalp és egyéb lábboltozati eltérések vizsgálata, betét és cipő felírás), zöldhályog szűrés, légzésfunkciós vizsgálatok dohányzó betegeink számára.

A szőregi lakosok mozgásszervi állapotát ismerve, szeretnénk a derékfájással és porckorongproblémákkal küszködő népes számú betegeinket egy direkt ezen betegcsoport számára kifejlesztett, McKenzie-féle extenziós tornára invitálni a Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermébe (ami reményeink szerint ekkorra elkészül). Itt egy ezzel foglalkozó gyógytornász fogja a jelentkezőknek megtanítani az otthon is ismételhető gyakorlatsort.

A torna kb. 45 percet igényel. Erre tréningruhában érdemes jönni, és célszerű bejelentkezni, mert nagyobb számú jelentkező esetén a nap folyamán több alkalmat tudnánk biztosítani a torlódás elkerülése érdekében.

Ideje: 2009. november 14. (szombat) Helyszín: Felnőtt háziorvosi rendelő Szőreg, Szerb u. 8.

Bejelentkezés: a korábbi urológiai szűrés kapcsán tapasztalt nagyszámú érdeklődés miatt, a vizsgálatokra előzetesen telefonon (06-62) 405-130 (a felnőtt rendelő telefonján) munkanapokon 8-14 óra között lehet időpontot kérni.

Természetesen aznap is van lehetőség a jelentkezésre, de várakozásmentességet csak előzetesen időpontra bejegyzett betegeknek tudunk garantálni.

Érdeklődésükre és megjelenésükre számítva, várjuk Önöket!