Kedves gesztusként idén is ajándékokkal látogatták meg a Szeged-Kiskundorozsma KSE női kézilabdacsapatának játékosai a szőregi GEMMA Szociális Szolgáltató Központ-Fejlesztő Iskola Down-szindrómás gondozottjait csütörtök délután.

Mint azt Farkas József, az akció főszervezője, az SZKKSE edzői stábjának tagja a SZEGEDma.hu-nak elmondta, a tavalyi évhez hasonlóan idén is már korábban elkezdték gyűjteni a megunt, már nem használt, de jó állapotú játékokat adományozás céljából mind a csapaton belül, mind egyéb felajánlóktól. Pocsai Blanka fideszes önkormányzati képviselő közreműködésével a Down-szindrómás gyerekekkel foglalkozó Szivárvány Szülő Alapítványnak ajánlották fel az összegyűlt játékokat, miután a szervező felvette a kapcsolatot az alapítvány kuratóriumának vezetőjével, Patyik Gabriellával.

“Szeretnénk segíteni egy kicsit ezeken a gyerekeken, jobbá tenni ezzel az aprósággal az életüket. Reméljük, ennek révén egy kis mosolyt csalhatunk az arcukra karácsony alkalmából. Szeretnénk valamelyest az ápolóik előtt is tisztelegni, illetve segíteni abban, hogy meghittebbé tudják varázsolni az ünnepet. Azt hiszem, megbecsülést érdemel az a munka, amit ők végeznek, le a kalappal előttük” – nyilatkozta portálunknak Farkas József.

szegedma.hu

szoreg.hu képtár