A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében 2015. február 23-27. között ivóvízhálózat tisztítási munkákat végeznek Dorozsma, Sziksós, Subasa és Szőreg területén.

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében a kivitelező „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez ütemezetten a Szegedi Vízmű Zrt. szakmai felügyelete mellett.

2015. február 24-én este 10 órától február 25-én hajnal 3 óráig Szőreg egész területén vízhiánnyal kell számolni.

2015. február 26-án Sziksós és Subasa egész területén vízhiánnyal kell számolni.

2015. február 23-27. között Dorozsmán a Tas, István, Bölcs, Szélmalom, Zsilip, Kassai, Október 6., Újvárosi, Törő, Alpári Gyula, Kamilla, Bence, Jerney, Kubikus, Bethlen Gábor és Táncsics Mihály utcákban, valamint az Adél közben kerül sor a vízhálózat tisztítására.

A tisztítási munkák reggel 9 és délután 15 óra között zajlanak, ekkor átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni. Kérik a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak!

A tisztítás következtében egy rövid időre a víz zavarossá válhat, azonban a víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas. Ugyanakkor javasolják, hogy az érintett időszakban, a munkálatok megkezdése előtt (9 óráig) vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet. A vezetékhálózat ellenőrzésének befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség.

szegedma.hu

Borítókép: Illusztrácio. pixelshark.com