Újra megrendezték a L.É.T. – Lakótelepi Emberekért Érdekképviseleti Társulás – egyesületének nyugdíjas Dalos találkozóját. Múlt szombaton ennek keretében több száz szép korú énekelt együtt, és ismerkedhetett meg egymással.

A Dalos találkozóra nagyon sokan elfogadták a meghívást, közel 300 fő vett részt a rendezvényen. Változatos műsor állt össze. Felléptek: a Battonyai Harangvirág Nyugdíjasklub, a Csanyteleki Nyugdíjas Egyesület, a Domaszéki Jázmin Nyugdíjasklub, a Kecskési Nyugdíjas Egyesület, a Kisteleki Városi Nyugdíjas Klub, és a Petőfitelepi Szépkorúak Egyesülete, valamint a Röszkei Őszi Rózsák Nyugdíjas Klub,, a Szenior Fitness Egyesület, a Szentmihályi Nyugdíjas Egyesület, a Szőregi Nyugdíjas Egyesület és a L.É.T. klubjainak tagjai. A L.É.T. egyesületen belül működő nyugdíjas csoportok vezetői: Kecskeméti Józsefné, Huszár Istvánné, Gregor Andrásné és Molnár Józsefné. A népdalkör vezetője: Gégény Gáborné tanárnő.

Kothencz János, a L.É.T. önkéntes mozgalom vezetője a SZEGEDma.hu-nak elmondta, öröm látni, mekkora fogékonyság van az emberekben arra, hogy ilyen formán is találkozhassanak egymással. “A mozgalom eddig is komoly jelentőséget tulajdonított annak, hogy miként, illetve milyen formában tölthetik el a közös időt mindazok, akiket megszólítani igyekszünk. Azt hiszem, ennél méltóbb formát keresni sem érdemes. Sok száz idős embertársunkat segítjük és támogatjuk hétköznapjaikban. Nyugdíjasklubjaink olyan lehetőséget kínálnak, melyben mindenki megtapasztalhatja a valahová tartozás érzést, amire bizony mindannyian vágyunk. Ez az élménytapasztalat egy idő után olyan közösségi szemlélet kialakulásához vezet, melyben a közösség már más közösség megismerésén is együttesen fáradozik. Ezúttal ennek lehettünk tanúi, hiszen még más megyékből is érkeztek hozzánk jó barátok és ismerősök, akikkel közösen mindenki jól érezhette magát. A jövőben szeretnénk kialakítani még több nyugdíjasklubot számos lakótelepi környezetben. Fontos megéreztetni az emberekkel, hogy nincsenek egyedül” –fogalmazott Kothencz János.

A mozgalom vezetője külön köszönetet mondott Bakró Jenőnének és Horváth Józsefnek a klubok életében nyújtott hathatós támogatásért.

szegedma.hu

Borítókép: Fotó: Gémes Sándor / szegedma.hu