Javítják a hidat, a belváros felől kerülni kell. De tömegközlekedéssel, biciklivel és gyalog, valamint Újszeged felől kocsival is át lehet menni rajta.

A Belvárosi híd két végén a meghibásodott dilatációs elemek cseréjét végzik július 4-én, csütörtökön reggel 6 órától, több mint egy hónapon át, előre láthatóan augusztus 16-án 20 óráig.

A munkák ideje alatt, minden nap 6 óra és 20 óra között a belvárosból újszegedi irányba kizárólag tömegközlekedési járművek és kerékpárosok hajthatnak fel a hídra. Kerülni a Bertalan híd felé lehet, ott a múlt héten befejezték a javítási munkákat, így kétszer két sávon lehet közlekedni.
Újszegedről a belváros irányába változatlan lesz a járművek felhajtása a Belvárosi hídra.

A kivitelezés ideje alatt a belvárosi hídfőben található jelzőlámpák estétől hajnalig, 20 és 6 óra között nem üzemelnek, sárgán fognak villogni. Az újszegedi hídfőben lévő jelzőlámpák szintén nem üzemelnek majd. Az érintett szakaszon nappal rendőrségi jelzőőrös, éjszaka pedig jelzőlámpás forgalomirányítás mellett egy forgalmi sávban, két irányban, felváltva megy majd a közlekedés.

Természetesen a bő egy hónap alatt nemcsak busszal, trolival és biciklivel, de gyalog is át lehet menni majd a Belvárosi hídon mindkét irányba.

szeged.hu

Borítókép: Illusztráció. Fotó: szeged.hu