A szennyvízelvezető rendszer 98-99%-a készül el a november 20-i határidőre. Néhány javítani való még hátravan addig, az utómunkálatok várhatóan áprilisig tartanak majd.

November huszadikáig elkészül az új szennyvízelvezető rendszer 98-99%-a. Az önkormányzat átveszi és ezután működhet is. Ezekben a napokban házról-házra járva adják át a csatornát. Néhány bekötés érintésvédelmi vizsgálata még hiányzik például Szőregen, Szentmihályon és Újszegeden, de feltehetően ezek is elkészülnek huszadikáig. Ezek a hiányosságok egyébként nem akadályozzák a rendszer egészének működését.

– A teljes rendszer kiépült, néhány ingatlanról van szó. Szőregen a Szerb és a Magyar utcán a hosszú oldali bekötéseket tegnap kamerázták. Itt 23-24 házibekötés javításra szorul, de maga a gerincvezeték jó és a többi lakosnak rá lehet kötnie. – mondta el Bucsányi István az SZVMF ZRt. mélyépítési főmérnöke.

A pótmunkáknak áprilisig kell elkészülniük a kivitelezőknek, ezek az egész szennyvízelvezető rendszer körülbelül 1-2%-át érintik.

Szegedi Városi Televízió híre nyomán