A csatornaépítési munkálatok október végén kezdődtek Szeged nyolc pontján. A beruházás Szőreget érintő részéről kérdeztük Novák Gyulát a csatornaberuházást irányító Szegedi Viziközmű Működtető és Fejlesztő Rt. vezérigazgatóját.

– Mikor kezdődik meg Szőregen a beruházás?

– A munkálatok a Szőregi úton már elkezdődtek. A kivitelezés ütemezése az adott munka nehézségi foka, a csatorna tervezett nyomvonalán talált közművek, valamint a közlekedés miatt állandóan változik. Az Újszőregi részen 2004. tavaszán indul a csatornaépítés, majd a kivitelező Culvert 2003 konzorciummal egyeztetett ütemterv szerint folytatódik a beruházás.

– Az ingatlantulajdonosok kitől értesülnek az őket érintő munkálatokról?

– A kivitelező konzorcium minden ingatlantulajdonost megkeres az adott ingatlant érintő bekötéssel kapcsolatosan és bizonyos határok között természetesen a lakossági igényeket is figyelembe veszik a munka során.

– Köthetnek-e még szerződést azok, akik ezt még nem tették meg?

– Természetesen. A Lakáskassza Rt. munkatársait kell felkeresnie azoknak, akik ezután szeretnék megkötni szerződésüket a Szeged, Széchenyi tér 6. sz. alatt. Fogadó óra: kedd du. 13-16 óráig és szerda de. 8-10 óráig.

– Kihez fordulhatnak kérdéseikkel, kéréseikkel az ingatlantulajdonosok?

– Munkatársaim szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére a (62) 420-285-ös telefonon. A konkrét munkálatokkal kapcsolatosan a kivitelező konzorcium építésvezetője tud felvilágosítással, tanáccsal szolgálni a (62) 488-335-ös telefonon 8-16 óráig.

– Mikorra fejeződik be a csatornaépítés?

– A konzorcium vállalta, hogy a szerződés aláírásától számított 36 hónap alatt, azaz 2006. októberéig befejezi a csatornaberuházást Szegeden.

– aa –