„A mi iskolánk, a mi óvodánk!” pályázat keretében Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata azokat az intézményeket támogatta, ahol a szülői, dolgozói és társadalmi összefogás keretében valósították meg elképzeléseket. A szőregi Kossuth Lajos Iskola az egyik elnagyobb összegű támogatást nyerte el a pályázaton.

Ezen a nyáron nem gyerekzsivajtól hangos az iskola udvara: szorgos szülői kezek, tanárok és iskolai dolgozók láttak hozzá a díszburkolat előkészítéséhez, játszóudvar tereprendezéséhez, fák, bokrok ültetéséhez.

20100825-kerites.jpg

A munka első üteme már május hónapban elkezdődött, ez azóta több hétvégi és hétközi napon folytatódott. A közös összefogás révén valósulhatnak meg a pályázat írásakor megálmodott elképzelések, melyhez szülők, helyi lakosok, támogatók is hozzájárultak.

20100825-jatszoter.jpg

A tanévkezdéshez közeledve megújultak, megfiatalodtak az iskola külső terei, udvara, családiassá, konfortossá vált a játszóudvar. Díszburkolatot kapott a hátsó udvar egy része, kicserélődött a bejárati kapű és a főépülettel harmonizáló nemes vakolat fedést kapott a tornaterem.

20100825-jatszoudvar.jpg

A 10 millió forintos összköltségvetésű projekthez a szülők, az iskola dolgozói, civil szervezetek és vállalkozások támogatásaik mellett több száz társadalmi munkaóár ajánlottak fel. A beruházást az Önkormányzat közel 4 millió forinttal támogatta.

20100825-iskola.jpg

A Kossuth Lajos Iskola augusztus 28-án nyílt napot szervez: az egész napos programok mellett ünnepélyesen is birtokba veszik a közös munka eredményét.

Kapcsolódó anyagok

Összefognak a szülők is az oktatási intézményekért