Ikerbuszmegállót adtak át a Gőzmalom utcában, így immár kulturált körülmények között várhatják a járatokat a szőregiek. A kedden délelőtt megtartott műszaki bejárás után kora délutántól már az újonnan megépített, fedett megállóknál állnak meg a buszok.

Régi vágya teljesült a szőregieknek, hiszen az érintett megállókban korábban mindössze egy keskeny aszfaltozott szakaszon várakozhattak. Ráadásul a járda és az úttest közti szintkülönbség miatt lépcsőkre lett volna szükség, az azonban nem volt.

„Megállt itt a víz, esős időben saras volt a megálló környéke. Mindössze egy ócska pad volt itt, amiről a léceket letörték, így inkább csak nekitámaszkodni lehetett” – mesélte el a korábbi állapotokat Sipos István. Azért is örül a megálló felújításának, mert pont a háza előtt alakították ki az ideiglenes megállót, s a buszok zaja zavarta. A 60-as és a 60Y-os jelzésű buszjáratok közlekednek a környéken, az egyik a Szerb utcán halad végig, a másik kanyarodik be a Gőzmalom utcába. Lakatos Lajostól megtudtuk, annak örül a legjobban, hogy fedett része is van a megállónak. Természetesen a szőregiek azt szeretnék, ha minden megállóban lenne esővédő, de Lakatos Lajos úgy látja, valahol el kell kezdeni, s talán később lesznek források a többi buszmegálló felújítására is.

„Ezt a beruházást még az előző ciklusban az akkori képviselő Iványi Aurél kezdeményezte, ám pénz hiányában elakadtak a munkálatok, az önkormányzat most tudott forrást biztosítani” – tájékoztatott Rózsavölgyi József fideszes politikus. A szőregi önkormányzati képviselő hozzátette, nettó tizenkét millió forintból építették ki a megállókat, melyeket kedden kora délutántól vehetnek birtokba az utasok.

Varga Anna, szegedma.hu

szoreg.hu képtár