A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya Bulis Biztonság 2016/2017. tanév címmel bűnmegelőzési pályázatot hirdet alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás tanulók részére.

A CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya a pályázati felhívással minden korosztályt igyekszik megszólítani. Az általános iskola alsó tagozatosai részére egy rajzpályázatot hirdetnek ,,Biztonságban a családom” címmel, amelyhez kapcsolódóan a gyermekek a Biztonságban az egész család valamint a Nagyszüleink biztonsága téma közül választhatnak. Ennek keretében olyan alkotásokat várunk, amelyből kiderül, hogy a gyermekek milyen vagyon- illetve személyvédelmi eszközök, módszerek segítségével képzelik el a családtagjaik biztonságát. Ábrázolhatnak valós, beszerezhető, a család által alkalmazott, vagy elképzelt, esetleg a jövőben megvalósuló módszereket, eszközöket is. A pályamunkákat szabadon választott technikával lehet elkészíteni, A/3-as méretben.

A beküldött alkotások hátoldalán vagy a mellékletben a következőket kérjük feltüntetni: a kiválasztott téma és a kép címe, a készítő neve, életkora, iskolája, felkészítő tanár neve, helyezés esetén értesítendő személy (pl. szülő, pedagógus) neve, telefonszáma, posta/e-mail címe.

A felső tagozatos tanulók pályázata az internetbiztonsággal és iskolai erőszakkal kapcsolatos. A feladat egy maximum 13+1 kérdésből álló, bekarikázós, összekötős, feleletválasztós tesztlap készítése, melyből az adott témához kapcsolódva hasznos információkat tudhatunk meg a bűncselekmények megelőzésével kapcsolatban.

Harmadikként a középiskolásokat szólítja meg a Bűnmegelőzési Osztály egy keresztrejtvény-készítő pályázattal, internetbiztonság, dizájner drogok és iskolai erőszak témakörben. A feladat egy vagy több skandináv keresztrejtvény, szókereső, képrejtvény készítése, melyből hasznos bűnmegelőzési információkat tudhatunk meg a bűncselekmények megelőzésével, elkerülésével kapcsolatban.

A beküldött pályamunkákhoz csatolni kell szükség esetén a megoldókulcsot, egy rövid leírást, a pályázó nevét, életkorát, iskoláját, helyezés esetén értesítendő személy nevét, telefonszámát, posta/e-mail címét.

Az elkészített munkákat 2016. szeptember 28-ig e-mail-ben a barka@csongrad.police.hu vagy levélben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának címére /6722 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 22-24./ kell megküldeni.

A pályázók között minden kategóriában az első három helyezett között értékes nyereményeket sorsolunk ki.

A pályázati kiírást, majd a díjazottak névsorát a Bulis Biztonság Facebook oldalon is megtalálhatják. Az érintetteket a díjátadással kapcsolatban telefonon illetve levélben értesítjük. További információ a barka@csongrad.police.hu e-mail címen kérhető.

delmagyar.hu

Borítókép: Illusztráció. Fotó: pexels.com