A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) 2009-ben országszerte 12 iskolában szervezett kerékpáros közlekedésbiztonsági napot a BringaSuli program kereA Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) 2009-ben országszerte 12 iskolában szervezett kerékpáros közlekedésbiztonsági napot a BringaSuli program keretében.

A BringaSuli szegedi rendezvényére 2009. december 1-jén került sor a szőregi Kossuth Lajos Iskolában, ahol több mint másfélszáz gyerek próbálhatta ki a jövő kerékpáros oktatási programját. A szervezők elsőként egy számos akadályt magába foglaló mobil ügyességi pálya segítségével tesztelték a diákok ismereteit, ahol a jelzőlámpától és a szlalomozástól kezdve a bringa egy kézzel való irányításáig a gyereknek lehetőségük nyílt ügyességük, gyorsaságuk és biciklis ismereteik összemérésére. Míg az osztály egyik fele a gyakorlati tudását tette próbára, addig a többiek egy KRESZ-totó kitöltésével és értékelésével elméleti ismereteiket ellenőrizhették és bővíthették.tében. December 1-jén a szőregi Kossuth iskolában kerekeztek a diákok.

A programban részt vevő minden tanuló kapott egy rövidebb kiadványt, amelyben a szerzők ábrák, fotók segítségével mutatták be a legfontosabb KRESZ-szabályokat. A program végén a gyerekek okleveleket vehettek át, amelyben a szervezők igazolták az ügyességi pálya teljesítését, illetve feltüntették a KRESZ-totón elért eredményt is.

– Ha a BringaSuli megtetszik a diákoknak, és a szülők is elégedettek vele, akkor jövőre már ennek alapján tanítják majd az iskolákban a biztonságos közlekedést a biciklivel járó gyerekeknek – mondta Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

Az őszi programsorozat előkészítése a tavaszi, nagyobb lélegzetvételű projektnek, melynek során a KHEM tervei szerint az ország számos iskolájában három hónapos kerékpáros közlekedésbiztonsági oktatásra kerülhet sor.

webradio.hu