– Négy éve azt mondtam, Szeged csodát tett, ma több történt, Szeged maga a csoda – mondta Botka László, akit fölényesen választottak a szegediek ismét polgármesternek. Az új városvezető nagy baloldali többséggel vezetheti tovább Szegedet: a 29 tagú közgyűlésben legkevesebb 17 baloldali képviselő foglalhat majd helyet.

– Győztünk! És ezzel Szeged nyert! – mondta vasárnap este a választások eredményét kommentálva Botka László, akit nagy fölénnyel választottak immár negyedik alkalommal is első polgárukká Szeged lakói.

A régi-új városvezető elmondta, több mint 20 százalékkal sikerült fideszes vetélytársát megelőznie, a 20 választási körzetből pedig 17-ben a demokratikus baloldal közös jelöltjei végeztek az élen.

– A szegediek igazi európai polgárok és demokraták, akiket nem lehet zsarolni és akiknek a szavazatát nem lehet megvásárolni. Egy ilyen élhető közösségben, mint Szeged, az, hogy ki, kire szavazott, az a választás másnapjától nem érvényes. Mi továbbra is olyan várost akarunk, amelyik minden szegedi otthona. Én minden jószándékú szegedi munkájára számítok a város fejlődése érdekében. A szegedi választás eredménye üzenet a fidesznek, hogy nem csak ők az ország, és üzenet a baloldalnak, hogy igenis lehet sikeresnek lenni – ehhez egységesnek és tisztességesnek kell lenni – mondta Botka László.

Ezután a polgármester megköszönte az aktivistáknak azt az óriási munkát, amelyet az elmúlt hetekben, hónapokban végeztek, majd végezetül annyit mondott: holnap folytatjuk tovább Szeged építését!

szeged.hu

Borítókép: Fotó: szeged.hu