Botka Lászlót harmadik alkalommal választották Szeged polgármesterévé, az MSZP – Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje a szavaztok több mint felét szerezte meg.

Szeged azt üzente az országnak, hogy kiáll értékei, a munka és a teljesítmény mellett. A város nemet mondott a felkészületlenségre és a gyűlölködésre – mondta a politikus vasárnap este a szocialista párt százötven-kétszáz szimpatizánsa előtt az IH Rendezvényközpontban.

Botka László szerint sikerét részben annak köszönheti, hogy az elmúlt években sok, a település jövőjét megalapozó beruházást sikerült megvalósítani, s a várost úgy irányították, hogy pártállástól és világnézettől függetlenül mind a 170 ezer szegedinek otthona legyen.

Szeged ma üzent az országos politikának is: a Fidesznek, azt hogy nem kizárólag ők jelentik a nemzetet, az MSZP-nek pedig azt, hogy baloldaliként is lehet sikeresnek lenni – fogalmazott a város első embere.

A szavazatok 99,24 százalékának feldolgozása alapján Botka László a voksok 52,54 százalékát kapta, B. Nagy Lászlóra (Fidesz) a választók 45,82 százaléka, Balogh Tiborra (Zöld Baloldal) pedig 1,64 százaléka szavazott.

MTI / szegedma.hu