Börtönbe szeretne kerülni még a téli hideg beállta előtt egy 43 éves hajléktalan férfi. Önként jelentkezett a rendőrségen, miután csütörtökön betört egy szőregi házba és tízezer forint mellett három pulóvert és egy zsebórát lopott.

A pénzen a közeli boltban ennivalót vett, majd megebédelt, felvette az egyik pulóvert az órára nézett, és besétált a rendőrségre. A börtön felé az első lépcső már megvan, hiszen a rendőrök a kihallgatása után őrizetbe vették. A rendőrségi fogdában már hetek óta fűtenek.

A férfi a kihallgatásakor elmondta, a betörés után azért jelentkezett önként a rendőrségen, hogy így bízva a gyorsított bírói eljárásban, még a hidegebb napok beállta előtt börtönbe kerülhessen. Persze csak annyi letöltendő büntetést szeretne kapni, hogy tavasszal kiengedjék a meleget adó rácsok mögül – mondta Tuczakov Szilvána őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Terve bejött, hiszen a rendőrség kihallgatását követően őrizetbe vette, ügyében lopás bűntett megalapozott gyanúja alapján indított eljárást a Szegedi Rendőrkapitányság.

Független Hírügynökség/webradio.hu, 2008. október 31.