Újabb szegedinek lehet szurkolni ma a Kismenőkben. Borbély Csabi bűvészként került a TV2 tehetséggondozó műsorába, és Tilla csapattagjaként küzd meg a továbbjutásért.

Múlt héten a szegedi X-Treme tánccsoport sikeresen vette az első akadályt a Kismenők adásában és továbbjutottak a TV2 tehetséggondozó műsorának következő fordulójába. A mai adás sem múlik el szegedi szereplő nélkül: ezúttal a 12 éves Borbély Csabinak lehet szorítani, aki bűvészprodukcióval jelentkezett a műsorba.

– Láttam a tévében a reklámot annak idején, és mondtam anyukámnak, hogy szeretnék jelentkezni. Arra gondoltam, hogy itt sokat fejlődhetek és persze ismertté is válhatok – mesélte, hogyan került a tévéműsorba.

Persze a dolog nem volt ilyen egyszerű: három castingon is részt vett, mire kiválasztották a legjobb 28 közé.
A szegedi fiatalember Tilla csapatába került. A műsorvezető a suliban, tesiórán lepte meg a hírrel, hogy beválogatták a műsorba. Szülei persze már korábban értesültek a jó hírről, édesanyja gondosan össze is készített neki egy tiszta felszerelést, és felhívta Csabi figyelmét, hogy azt vegye fel.

– Természetesen a koszos, salakos cucc volt rajta a forgatás ideje alatt, így előbb leszidtam, csak utána gratuláltam neki – mesélte nevetve Borbély Lili.

Bár Csabi kedvenc mutatványai a kártyatrükkök, a mai adásban egy mentalistaprodukciót mutat be, az ugyanis show-szerűbb. – Izgultam az elején, mert ha a kiválasztott partnerem nem azt csinálja, amit mondok neki, nem működik a trükk. Szerencsére Ábel Anita nagyon jó alany volt – mesélte Csabi.

Arra a kérdésre, mihez kezdene a kétmillió forintos fődíjjal, Csabi az mondta, először az jutott eszébe, hogy az egész összegből kártyapaklikat vásárol. Nagyjából 20 ezer csomag jönne ki belőle. Valószínűleg azonban praktikusabban is fel tudná használni ösztöndíját – például nyelvtanfolyamra. Az összes DVD ugyanis, melyekből tanulni tudja a bűvészkedést, angol nyelvű.

Timár Kriszta, delmagyar.hu

Borítókép: Fotó: Karnok Csaba, delmagyar.hu