A Rózsünnepet követően kezdődik a jelenlegi Művelődési Ház bontása. A tervek szerint a jövő évi rendezvénysorozatra elkészül Szőreg új kultúrális központja.

Az elkészült tanulmányterveket és számítógépes modelleket Sebestyén Tibor a 3D Kreátor Bt. vezető tervezője mutatta be az érdeklődőknek. Az új, 860 négyzetméter alapterületű Művelődési Ház a régi helyén a Magyar és a Boldogasszony utca sarkán épül fel.

A földszintre előcsarnok, kávézó, büfé, könyvtár, egy kisterem és egy 250 férőhelyes nagyterem, vizesblokk kerül. A nagytermet úgy alakítják ki, hogy a kert felé nyitható legyen, így szabadtéri előadásokra is alkalmas. Az előcsarnok tetőtere – ha az anyagiak megengedik – beépíthető.

A jelenlegi beruházás összköltsége 100 millió forint. Jelenleg az engedélyezési szakasz előkészületei folynak, az építkezésre június végén, a Rózsaünnepet követően kerül sor.

– A könyvtár és a klubfoglalkozások az építkezés ideje alatt is folyamatosan üzemelnek – mondta el dr. Újhelyi István országgyűlési képviselő. – Az önkormányzat gondoskodik azon csoportok ideiglenes elhelyezéséről, akik jelenleg a Tömörkény István Művelődési Házban működnek.

-aa-