Magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a barna kukás osztása Szőregen. Pénteken délután három helyszínen vehették át a lakosok a zöldhulladékok tárolására használt barna kukák.

A szegedi szelektívhulladékgyűjtés újabb állomása a zöldhulladékok tárolásra szánt barna kukák osztása városszerte. A kukák kiosztása Újszeged után Szőregen és Marostőn folytatódik – mondta el a Szeged.hu érdeklődésére Avramov András önkormányzati képviselő.

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Kht. korábban levélbe értesítette a helyieket, hogy lakóhelyéhez legközelebb mikor vehetik át díjmentesen a barna kukát.

Szőregen pénteken három helyszínen Vaspálya utca / Pálya tér, a Szerb utca 6. és a Makai út 218 előtt osztották és osztják a kukákat – tudtuk meg a helyi önkormányzati képviselőtől.

Akik akadályoztatásuk miatt a megadott időpontban nem tudták átvenni a barna kukát, azok a hulladékgazdálkodási kht Városgazda sor 1. szám alatt található telephelyén tehetik meg ezt.

A barna kukát átvételére azok jogosultak, akik érvényes szemétszállítási szerződéssel rendelkeznek. Fontos tudnivaló, hogy a zöldhulladékot júliustól szállítják el díjmentesen. Vagyis addig hiába teszik ki a lakosok a ház elé, elszállítani nem fogják azokat. A félreértések elkerülése érdekében a hírportálunknak nyilatkozó képviselő ezt nyomatékosan hangsúlyozta.

Szőregen a barna kukák osztása már múlt héten pénteken megkezdődött. Így a most pénteki osztás ennek folytatása, ám a folyamat gyorsulását mutatja, hogy ezen a napok egyszerre három helyszínen történik mindez.

Egy-egy helyszínen hozzávetőleg 300 darab kukát osztanak ki és a sárga kukákhoz hasonlóan kéthetente végzik majd el azok elszállítását.

Bod Péter, szeged.hu

Borítókép: A szegedi szelektívhulladékgyűjtés újabb állomása a zöldhulladékok tárolásra szánt barna kukák osztása városszerte. Fotó: Iványi Aurél

szoreg.hu képtár