Halálos előzés az 55-ös főúton, a megye határában

Iványi Aurél szegedi önkormányzati képviselő volt annak a balesetnek a vétlen résztvevője, amelyben egy 55 éves békéscsabai férfi az életét vesztette. A közlekedési baleset szombaton az 55-ös főúton történt, nem messze Szegedtől.

Előzés közben a szalagkorlátnak csapódott egy Opel Omega szombat délután az 55-ös főúton a tompai körforgalomtól mintegy három kilométerre, közel a megyehatárhoz. A sofőr szörnyethalt, két utasa megsérült. A vétlen gépkocsi vezetője, Iványi Aurél komolyabb sérülés nélkül úszta meg az ütközést. Szőreg önkormányzati képviselője, aki egyébként egyedül ült a Citroenben, még mindig a történtek hatása alatt volt, amikor az esetről kérdeztük.

– A másodperc törtrésze alatt zajlott le az egész. Délután négy óra körül a kelebiai vasúti átkelő után, egy balos kanyart elhagyva ért utol az Opel Omega MV6-os. A gépkocsi nagy sebességgel elszáguldott mellettem, ám eközben nagy erővel meglökte balról a Citroen Picassóm elejét. Az ütközéstől többször megpördült az autóm. Jóllehet nem sérültem meg, a végtagjaim még mindig fájnak, mert többször beütöttem a kezem és a lábam a kocsi különböző berendezéseibe. Szerencsére, mint mindig, most is be voltam kötve – mesélte a képviselő.

Az Opel Omega, amiben hárman ültek, a nagy sebesség miatt kisodródott, majd a szalagkorlátnak csapódott.

Az Opelt vezető 55 éves békéscsabai férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A holttestet csak a kiskunhalasi tűzoltók segítéségével sikerült kiszabadítani a roncsok közül. A gépkocsi két mohácsi utasa a csodával határos módon, könnyű sérüléssel megúszta a balesetet.

– Még mindig nem dolgoztam fel a történteket. Az autóm úgy összetört, hogy használhatatlan, de még ezzel sem tudtam foglalkozni. 1987 óta vezetek, átlagosan évi 30-35 ezer kilométert, de még egy koccanásom sem volt soha – tette hozzá Iványi Aurél önkormányzati képviselő.

A baleset pontos körülményeit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja.

Arany T. János
Démagyarország Online, 2003. október 27.