Kedden délelőtt átvették képviselői mandátumukat Szeged frissen megválasztott országgyűlési képviselői. Botka László polgármester azt kérte Szabó Sándortól és B. Nagy Lászlótól, hogy ne pártjaikat, hanem városukat képviseljék az ország házában.

Csongrád megye 1-es számú választókerületében Szabó Sándor, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd Magyarországért Párt képviseletében szerzett egyéni képviselői mandátumot április 8-án. Megbízólevelét a Csongrád Megyei Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság 1-es számú körzetének elnökétől, Dr. Tomasovszky Csillától vette át. Szabó Sándor jelentős fölénnyel nyerte körzetében a választást, melyhez Szeged egy részén kívül Deszk, Ferencszállás, Klárafalva, Kübekháza, Tiszasziget, valamint Újszentiván is tartozik.

Szabó Sándor az elmúlt ciklusban is képviselhette Szegedet a Parlamentben, akárcsak B. Nagy László, aki a Fidesz-KDNP színeiben szerzett ismét mandátumot. Ő Dr. Eszik Imrétől, Csongrád Megyei Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság 2-es számú körzetének elnökétől vehette át a képviselői megbízást. A mandátumátadások után Botka László azt kérte a régi-új képviselőktől, hogy azokért dolgozzanak a következő parlamenti ciklusban, akik bizalmat szavaztak nekik. A szegedi polgármester egyúttal megköszönte annak a mintegy 1000 munkatársnak a közreműködését, akik részt vettek a választás zökkenőmentes lebonyolításában.

Az ünnepség után Szabó Sándor elmondta, hogy számára továbbra is a választókerülete érdekei lesznek a legfontosabbak. További intézményi és infrastrukturális felújítások érdekében fog lobbizni, újabb beruházásokat, támogatásokat kíván szerezni Szegednek. B. Nagy László jónak nevezte az eddigi együttműködést helyi képviselőtársával, bár különböző frakciók tagjai. A kormánypárti képviselő Szeged mellett a Homokhátság településeinek is fejlesztéseket, új beruházásokat ígért.

szeged.hu

A SzegedTV tudósítása

https://www.youtube.com/watch?v=9aGTVULNKWwBorítókép: Fotó: szeged.hu