Kereken 5 évvel ezelőtt gondoltunk egy nagyot és Mikulás napjához közel egy szőregieket megmozgató közösségépítő futást szerveztünk. Akkor ez olyan jól sikerült, hogy az örömtől felspannolva és a sok boldog arcot látva, elhatároztuk, hogy ennek lesz folytatása. És lett. A következő évben is, meg azután is. Álmodoztunk róla, sőt, titkon reméltük, hogy egyszer majd sokan leszünk, de arra álmunkban sem igazán gondoltunk, hogy erre nem is kell sokat várni. Az idei, 5. alkalommal ez az álom valósággá vált. 2018. december 8-án a Mályva utcai játszótérnél 200-nál is többen voltak azok a nagyon lelkes gyerekek és felnőttek, akik a szőregi gyermekintézmények javára jótékonykodva rajtvonalhoz álltak.

Az idő így december tájékán eddig minden évben kedvezett nekünk, de most picit megtréfált bennünket és enyhén szemerkélő esőben kezdtünk neki a rajt/célkapu, a nevezési sátrak valamint a terülj-terülj asztalkák felállításának. Ekkor nagyon izgultunk, de ez gyorsan tovaszállt, hiszen azt láttuk, hogy az eső egyátalán nem riasztotta vissza az elszánt kicsiket és nagyokat, és egyre többen lettünk a Mályva téren. Nemsokára megérkezett a szőregi Mikulás, aki minden gyermeknek szaloncukorral kedveskedett, melyet Avramov András ajánlott fel nekünk. Látva a sok mosolygós arcot az eső is jobbnak látta, ha elinal.

A nevezések után a bölcsődéseket és óvodásokat invitáltuk először a rajtvonal közelébe, ahol Anett óvónéni közös bemelegítéssel készítette fel a kis futókat, hogy minél gyorsabban tudják teljesíteni a 300 méteres távot. Mire kettőt pislantottunk már a célban is voltak a legügyesebbek, akiket a futam végén oklevéllel és a Játékdzsungel Játszóház által felajánlott ajándékutalványokkal jutalmaztunk.

A beérkezett kicsiket és minden jelenlévő résztvevőt a frissítőasztalnál várták segítőink, akik finom meleg teát, Berkesi Ottó képviselő úr jóvoltából zsíros kenyeret, az U.R.H SE jóvoltából kekszet, ropit, mazsolát és energiapótló szőlőcukrot kínáltak nekik.

A legkisebbek után az iskolások rajtja következett, akiket szintén közös bemelegítésre invitáltunk, majd közös rajt után az alsósok 800 métert, a felsősök 1600 métert futottak. Az iskolások leggyorsabbjai is pillanatok alatt célba érkeztek és külön kategóriákban díjaztuk a helyezést elért gyerekeket. Minden helyezett az oklevél mellé ajándékutalványt is kapott. Az alsósoknak a Szőregi Lángos Büfé, a felsősöknek a Pizzaparadicsom ajándékutalványait adtuk át, a lányoknak Oriflame ajándékcsomaggal kiegészítve.

Az utolsóként induló felnőtt táv 4,8 km-ére rekordszámú futó regisztrált, közel 90-en sorakoztak a rajtvonal mögött. Nagy öröm volt látni, hogy az indulók között vannak versenyszerűen sportolók és amatőr hobbifutók is, ez adta meg igazán a Szőregi Mikulás – futás szépségét. Sem az időjárás, sem a táv nem okozott nehézséget nekik, csak úgy szelték a köröket. 20 perc alatt már az első befutók meg is érkeztek, és jólesően fogyasztották a meleg teát és a zsíros kenyeret. Miután az utolsó célbaérkező futó nyakába is belekerült a befutóérem, a helyezetteknek oklevelek kíséretében átadtuk az ajándékcsomagokat. A bennük rejlő ajándékokat a Rubin Paprika Kft, a Lapcom Kft, valamint a Csomszisz és Szilágyi Rózsika – Oriflame ajánlotta fel. A felnőtt nevezők között a rajtszámok leadása után a Powertuning jóvoltából nagy értékű ajándékutalványok kerültek kisorsolásra.

Minden évben nagyon készülünk a Mikulás – futásra és igyekszünk minél több kellemes emléket továbbadni a velünk tartó sportolóknak, gyerekeknek és felnőtteknek. Nagy gonddal tervezünk meg minden pillanatot, kitaláljuk mi legyen a frissítő asztalon, oklevelet, érmet tervezünk, összeállítjuk az ajándékok listáját. De, mindez nem jöhetne létre a sok segítő barát, magánszemély, egyesület nélkül. Az idei évben nagy segítségünkre volt Szabó Sándor országgyűlési képviselő úr, hiszen az ő jóvoltából minden résztvevőnek müzliszelettel kedveskedhettünk. A számunkra jubileumi 5. futás megkoronázásaképpen a Dekoros Művek segítségével gyönyörű, egyedi, gravírozott befutóérmeket készíttettünk, melyet minden induló, a célba érkezéskor vehetett át. A saját tervezésű okleveleink Avramov András segítségével kerültek kinyomtatásra. Köszönjük a Tömörkény István Művelődési ház segítségét, hogy asztalokat és padokat biztosított számunkra, melyeken a finomságokat kínálhattuk a résztvevőknek. Köszönjük Egri Csillának, hogy rendelkezésünkre bocsátotta az óriás termoszt, melyben folyamatosan melegen tudtuk tartani a teát. Köszönjük a Gordiusz Intézménynek, hogy a teafőzéshez az óriás méretű edényt biztosította. Köszönjük a Délmagyarországnak, hogy idén is felállíthattuk a rajt/célkaput. Köszönjük a sok ajándékot, amikkel a helyezetteket jutalmazhattuk. Köszönjük a Szőregi Polgárőr Egyesületnek, hogy most is vigyáztak a futóink testi épségére. Köszönjük a Magyar utcai Óvoda dolgozóinak Kőrősiné Csiszér Anitának, Varga Györgyinek, Mészáros Ibolyának a nevezésnél nyújtott segítséget. Köszönjük Berczeliné Miklós Timinek, hogy helyt állt a frissítőasztalnál. Köszönjük a középiskolás gyerekeknek, hogy a célbaérkezéskor ők voltak a jobbkezünk.

És köszönjük Mindenkinek, aki bármilyen módon támogatott bennünket, akár csak egy jó szóval is!

Kedves Mikulás – futók, jövőre is sok szeretettel várunk majd benneteket!

Szervezők: Nyergesné Király Anita és Szabóné Tokai Anett

szoreg.hu képtár