Az EDF Démász Zrt., mint felelős villamosenergia-szolgáltató a nehéz anyagi körülmények között élő családok védelmében az ünnepi időszakban az idei évben is kikapcsolási moratóriumot hirdet. 2014. december 18. és 2015. január 08. között azoknál a lakossági ügyfeleknél sem kapcsolják ki az áramot, akiknek számlatartozásuk van.

Így a téli szünetben, az ünnepek alatt nekik sem kell nélkülözni a villamosenergia-szolgáltatást. A kikapcsolások szüneteltetése kizárólag az EDF Démász lakossági ügyfeleire vonatkozik.

A védett ünnepi időszakot követően az áramszolgáltató továbbra is több lehetőséget ajánl a nehéz helyzetbe került lakossági fogyasztóinak, hogy megelőzhető legyen az áramszolgáltatásból történő kikapcsolás. Amennyiben az ügyfél szociálisan rászorult, a társaság felajánlja az előrefizetős mérés lehetőségét. Évente egyszer – meghatározott feltételek mellett – lehetőség van részletfizetési kedvezményre is.

A türelmi idő nem vonatkozik a nem lakossági ügyfelekre és azokra sem, akik más energiakereskedővel szerződtek. Esetükben a társaság ebben az időszakban is a hatályos szabályozás szerint jár el.

szeged.hu / EDF Démász

Borítókép: Illusztráció. "Electric Meter" by franky242 / freedigitalphotos.net