Pénteken Szegeden is megrendezik „Az Egészség Hídja” elnevezésű demonstrációt mellyel a szervezők szeretnék a lakosság figyelmét felhívni a rák megelőzésének fontosságára és a kezelés lehetőségeire.

Pénteken 13.00 órakor Szegeden ismét megrendezik a korábbi amerikai nagykövetasszony, Nancy Goodman Brinken pártfogásával Magyarországon is népszerűvé vált Egészség Hídja sétát, mely egyfajta népszerűsítése a rákellenes -különösen a mellrákellenes- küzdelemnek.

Az eseményen a résztvevők közéleti, politikai, társadalmi és civil szervezeti vezetőkkel átsétálnak a Belvárosi Hídon a Torontál tértől a Városházáig. A résztevevőket teával kínálják és megkapják a mellrákellenes küzdelem szimbólumát, a rózsaszín kitűzőt is, hogy ezzel is demonstrálják az összefogást, mely a figyelmet a megelőzés fontosságára és a kezelés lehetőségeire fordítja.

Délután 2 órától a Városháza házasságkötő termében „Összefogás az egészségért a mellrák ellen” címmel tudományos-ismeretterjesztő konferencia lesz a miniszterelnök felesége, Dobrev Klára fővédnökségével és hat, a témába vágó előadással -tudta meg a Webrádió Vécsey Ágnestől, a városháza sajtófőnökétől.

Webrádió, 2006. november 15.