A takarékszövetkezeti szektor átalakításának legjelentősebb állomásaként a Takarékbank Zrt.-ben tizenegy takarékszövetkezet és két bank egyesül 2019. október 31-én.

Novembertől a Takarék-csoport egyetlen univerzá­lis kereskedelmi bankja több mint 1,1 millió ügyfelet szolgál ki, és az ország legnagyobb fiókhálózatát működteti. A Takarékbank Zrt. mérlegfőösszegét tekintve az ország ötödik legnagyobb pénzintézetévé válik. A jogi egyesüléssel egy időben a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. informatikai rendszerét egyesítik a Takarékbank Zrt. már működő hálózatával, ezért az ötnapos informatikai átállás után – 2019. október 31-et követően – november 6-án indulnak újra a bank szolgáltatásai – ez az új Takarékbank Zrt. minden fiókját és szolgáltatását érinti.

A szektor végső integrációjának meghatározó lépéseként 2019. április 30-án létrejött a Takarékbank Zrt. a Mohácsi Takarék Bank Zrt., a Pannon Takarék Bank Zrt. és a B3 Takarék Szövetkezet egyesülésével, átvéve a Takarék-csoport irányító szervezete, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. lakossági és vállalati számlaszerződés-, betét- és hitelállományát is.

Az országos fúzió lezárásaként, 2019. október 31-én egyesül tizenegy takarékszövetkezet – a 3A Takarékszövetkezet, a Békés Takarék Szövetkezet, a Centrál Takarék Szövetkezet, a Dél Takarék Szövetkezet, a Fókusz Takarékszövetkezet, a Hungária Takarék Takarékszövetkezet, a Korona Takarék Takarékszövetkezet, az M7 Takarék Szövetkezet, a Nyugat Takarék Szövetkezet, a Pátria Takarékszövetkezet és a Tiszántúli Takarék Takarék­szövetkezet –, valamint a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. és a Takarékbank Zrt.

Az ügyfelek számára számos előnnyel jár a takarékok és a bankok egyesülése. Olyan egységesített, versenyképes termékeket vehetnek igénybe, mint bármely nagy kereskedelmi bankban, a jövőben bevezetendő közös, modern informatikai rendszer pedig egyszerűsíti és gyorsítja a kiszolgálást, így az ügyfelek majd az ország bármely Takarékbank-fiókjában intézhetik teljeskörűen a banki ügyeiket.

delmagyar.hu