Szeged jövőjét a pártpolitikai érdekek fölé kívánja helyezni B. Nagy László és Szabó Sándor, a mandátumot szerzett országgyűlési képviselők pénteken vették át megbízólevelüket.

A választás törvényesen zajlottak le mindkét szegedi választókerületben, az eredmények jogerősek – közölte Mózes Ervin címzetes főjegyző a megbízólevelek átadása előtt, melyeket a választási bizottságok elnökei, Badó Attila és Király László nyújtott át a mandátumot szerzett képviselőknek.

Csongrád megye 1-es számú választókerületében Szabó Sándor győzött, a Kormányváltók színeiben indult jelöltre 20.131 választópolgár szavazott, így a voksok 39,43%-át kapta. A 2-es körzetben a fideszes B. Nagy Lászlót 23.171-en támogatták szavazatukkal, a második parlamenti ciklusát kezdő politikus 43,85%-os aránnyal nyert körzetében. A SZEGEDma.hu kérdésére mindketten megerősítették: Szeged fejlődéséért fognak dolgozni a következő négy évben, és a város jövőjét a pártpolitikai érdekek fölé helyezik.

B. Nagy László elmondta, a kampány során a legtöbb értékes információt a lakossági fórumokon kapta a választópolgároktól. A 2-es körzetben a Homokhátságon élőket elsősorban a mezőgazdasági, így például a vízgazdálkodási fejlesztések, továbbá az élelmiszerek feldolgozása és a piacra jutás foglalkoztatja. „Szeged problémáját mindenki jól tudja, és minden egyes politikai pártnak azért kell dolgoznia, hogy a város ismét fejlődő pályára álljon. Szeged sokkal többet érdemel, új munkahelyekre van szükség, melyek értékeket állítanak elő” – fűzte hozzá B. Nagy László.

„Ahogy a kampány során is hangsúlyoztam, számomra Szeged és a térség fejlődése lesz a legfontosabb a következő négy évben” – nyilatkozta portálunknak Szabó Sándor. Hozzátette, nem árasztotta el ígéretekkel a választópolgárokat, de fontos célokat jelölt meg, így például a szegedi tömegközlekedés további fejlesztését tartja szem előtt a mostani parlamenti ciklusban, továbbá reméli, hogy elkezdődhet egy új fedett uszoda építése is.

Varga Anna, szegedma.hu

szoreg.hu képtár