A szennyvízelvezető csövek lefektetés után már az útépítők dolgoznak Szőregen: az aszfaltszőnyeget húzzák az elkészült útalapra.

A csatornaépítők november végéig elszállítják a közterületeken elhelyezett, ideiglenes nyersanyagdepókat és törmelékhalmokat is. A területeket helyreállítják és füvesített útpadkát is készítenek.

A csatornázás után mintegy 180 kilométernyi aszfaltozott út épül Szegeden és a programban résztvevő környező településeken. Ebből 40 kilométeren korábban csak földút volt. A kivitelező egy év garanciát és tíz év jótállást vállalt. Az utak 10 tonna teherbírásúak lesznek és mintegy 5 centiméteres aszfaltburkolatot kapnak.

– Útépítés tekintetében a 180 km-ből mintegy 140 km le van aszfaltozva, tehát nagyjából 40 km van hátra. Ennek vannak még járulékos munkarészei is: a padka- és a szikkasztóárok-építés – mondta el Ladányi Tibor, a Hídépítő Zrt. munkahelyi mérnöke.

Az út az utóbbi munkálatok elvégzésével lesz teljesen kész. Az átadási határidő a legtöbb utcában október 22-e. Bár a kedvezőtlen időjárás és a magas talajvíz is hátráltatta az építőket, a mérnök szerint nem csúszik az átadás.

Városi Televízió Szeged híre nyomán