Az adventi koszorú negyedik, a szeretetet jelképező gyertyáját is meggyújtották ma, szombaton este a Rózsák terén. Öt kisdiákot pedig az angyal is meglátogatott, elhozta nekik a várva várt ajándékokat.

– Az idén először hirdettük meg a Szőregi Advent Angyala akciót. A helyi általános iskola javaslatára öt kisdiák levelet írhatott a Jézuskának, és az ő kívánságait teljesítette az angyal. A vágyott ajándékokat egy szponzor segítségével tudtuk megvásárolni és most, a negyedik gyertya meggyújtásakor itt a téren át is adjuk a gyerekeknek – mondta Avramov András, a Sikeres Régió Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A hagyományteremtőnek szánt szőregi kezdeményezés jó partnerre talált Balázs Attilában, aki azonnal a jó ügy mellé állt:

– Négy szegedi üzletünkben gyűjtöttünk pénzadományokat az elmúlt három héten. Közel kétszázezer forint gyűlt össze, ebből vásároltuk meg a gyerekek által kért ajándékokat – mondta el a shop.protein üzlethálózat tulajdonosa.

A téren összesereglett szőregieket először Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója köszöntötte, majd a gyerekeké lett a főszerep: Matyi, Adrienn, Fatime, Zsolt és Janika többek között hátizsákot, labdát, focikaput, jégkorcsolyát és társasjátékokat vehetett át a szőregi angyaltól.

– Jézus a szeretetre szeretne megtanítani bennünket. Karácsony azt jelképezi, hogy mindnyájan méltóak vagyunk a szeretetre – mondta az utolsó adventi gyertya meggyújtása előtt Nagy Róbert szőregi plébános.

Szabó Sándor országgyűlési képviselő pedig arról beszélt, hogy bár a karácsony elsősorban a családok ünnepe, mégis fontos, hogy a helyi közösségekben is együtt legyenek az emberek advent idején, hogy így is erősödjön az összetartozás érzése.

– Mindannyiunkban megtalálható a szeretet. Rajtunk múlik, hogy mit kezdünk vele, megosztjuk-e másokkal vagy magunkba zárjuk – mondta el Szabó Sándor, majd közösen meggyújtották az utolsó, szeretet jelképező gyertyát a Rózsák terén felállított óriási adventi koszorún.

A gyertyagyújtást követően pedig a szőregi általános iskola hittanosai adtak elő betlehemes játékot.

rag, szeged.hu

A Szeged TV tudósítása

https://youtu.be/3AaM1KByb9MBorítókép: Fotó: szeged.hu

szoreg.hu képtár